fbpx
Locuri de muncă în Germania pentru profesioniști!
 

Noutăți

Șoferul de tir – o profesie subapreciată

Coordonatorii de la ASMO Solutions au contact constant cu șoferii de tir care lucrează în Germania. Cunosc perfect realitatea de zi cu zi și participă la rezolvarea situațiilor dificile pe care le pot întâmpina șoferii de tir în Germania. Pentru a le permite să-și îndeplinească și mai bine sarcina, ASMO Solutions a realizat un chestionar în care șoferilor le-au fost adresate întrebări despre satisfacția lor față de muncă.

Mulți dintre șoferii de tir care au răspuns la sondaj au indicat lipsa de apreciere a șoferilor și opinia socială slabă despre profesie ca fiind un factor care contribuie la nemulțumirea față de munca lor. Am decis să analizăm problema și să încercăm să găsim cauzele acestei situații și să răspundem la întrebarea, ce se poate face pentru a schimba stereotipurile legate de șoferii de tir?

Lipsa de cunoștințe despre munca șoferului de tir

Persoanele care nu au avut niciodată contact cu profesia de șofer de tir știu puține despre regulile pe care trebuie să le respecte șoferul. Trecătorii nu cunosc condițiile și specificul muncii, prin urmare repetă cu ușurință și de bunăvoie stereotipurile obișnuite despre șoferii care nu respectă reglementările și riscul pe drumuri cauzat de camioane. Între timp, statisticile confirmă că șoferii de tir conduc mai sigur și sunt implicați în mult mai puține accidente sau coliziuni decât utilizatorii de mașini.

Informațiile din mass-media reprezintă un factor important care sporește imaginea negativă a șoferilor de tir. Cel mai adesea primim știri despre accidente periculoase, ambuteiaje sau starea proastă a drumului. Astfel de mesaje contribuie la slaba percepție a acestei profesii dificile. Șoferii sunt acuzați de conducere prea nesăbuită și neglijentă. Informațiile care arată industria transporturilor și șoferii de tir într-o lumină diferită sunt rare. Acest lucru se datorează faptului că, în lumea de astăzi, veștile proaste atrag mai multă atenție din partea telespectatorilor și utilizatorilor decât veștile bune.

Șoferii de autoturisme tratează camioanele de pe drumurile noastre ca pe niște intruși. Ei uită că fără transportul rutier, economia s-ar putea opri: alimentele nu ar ajunge la magazine, medicamentele la farmacii, materialele industriale la fabrici. Șoferii de tir au o responsabilitate uriașă pentru livrarea mărfurilor în timp util, pentru siguranța mărfurilor, dar și pentru ei înșiși și pentru alți conducători auto. Merită să faceți mai multe pentru a vă asigura că această profesie se bucură de respect și încredere socială.

Cum să îmbunătățești opinia despre profesia de șofer de tir?

Cea mai eficientă metodă de a schimba percepția proastă a profesiei de șofer de tir este prin educație. Din fericire, avem tot mai multe instrumente care ne permit să ajungem la un public numeros și să prezentăm o imagine fidelă a acestei profesii dificile. Șoferii de tir își împărtășesc din ce în ce mai des culisele muncii lor în rețelele sociale, arătându-și abilitățile și reflexele incredibile, inspirând încredere și admirația pe care o merită. Videoclipuri, fotografii și descrieri ale vieții de zi cu zi pe drum apar pe web. Materialele publicate de șoferi încalcă stereotipurile frecvent repetate și trezesc interesul pentru profesie.

Șoferii de camion sunt foarte importanți pentru economia noastră, așa că nu trebuie să uităm de educarea oamenilor care au încă o carieră înaintea lor. Merită să profităm de faptul că meseria de șofer stârnește admirație în rândul copiilor care de mici suspină la vederea unei mașini de gunoi, a unei betoniere, a unei basculante sau a proverbialului TIR. Mașinile grozave și șoferii care știu să le conducă sunt ca niște „supereroi” în ochii celor mai tineri. Diseminarea cunoștințelor despre această profesie dificilă, dar necesară și interesantă în rândul copiilor va asigura că pe viitor nu vor lipsi oamenii care se vor ocupa de transport. În acest scop pot fi folosite întâlniri din grădinițe și școli, care au ca scop introducerea unor profesii interesante ale părinților.

Acestea sunt doar câteva dintre activitățile care pot ajuta la construirea unei imagini pozitive a profesiei de șofer de tir. Dacă aveți alte idei, ni le puteți trimite pe pagina de Facebook. Opiniile și experiențele dumneavoastră sunt foarte importante pentru noi.

 

Sunteți în căutarea unui loc de muncă ca șofer în Germania?