fbpx
Locuri de muncă în Germania pentru profesioniști!
 

Noutăți

Sănătatea șoferului – Sfaturi pentru șoferii de tir/camion

Starea de sănătate a șoferilor profesioniști este un subiect dezbătut frecvent. Nu este o confesiune uimitoare să spui că ai grijă de sănătatea ta în această profesie, dar este dificil și necesită multă determinare. Cu toate acestea, merită să vă străduiți, uneori chiar trebuie să vă forțați și să vă schimbați obiceiurile alimentare, să vă oferiți puțină mișcare în aer liber. Acest lucru este important deoarece șoferii sunt un grup expus la multe boli și afecțiuni care progresează rapid.

Lista bolilor la care sunt expuși șoferii de tir în Germania nu se diminuează și apar noi avertismente. Cele mai frecvente afecțiuni includ:

  • obezitate,
  • hipertensiune,
  • boli de inimă, 
  • diabet
  • infarct,
  • accident vascular cerebral,
  • numeroase boli ale coloanei vertebrale și ale segmentului cervical,
  • boli ale sistemului osos,
  • tulburări de somn,
  • nevroză și depresie.

Deși un stil de viață sedentar afectează un grup mai mare de angajați din toate ariile, persoanele angajate ca șoferi de tir au dificultăți și inconveniente suplimentare în a-și îngriji sănătatea. Lipsa accesului constant la o bucătărie bine echipată duce adesea la consumul de fast-food, pentru că mesele trebuie să fie rapide și sățioase pentru o lungă perioadă de timp. Drept urmare, șoferii mănâncă 3, și nu 5 mese recomandate pe zi, și mănâncă rar fructe și legume. Rutele lungi încurajează consumul de alimente bogate în carbohidrați, inclusiv sucurile zaharoase și băuturile energizante. Drogurile, în special fumatul, sunt un alt subiect dificil. Pe de altă parte, oboseala și epuizarea din viața de zi cu zi descurajează activitatea fizică și exercițiile fizice. În acest fel, șoferul de tir dezvoltă predispoziții la diverse boli și, de-a lungul anilor, observă din ce în ce mai multe afecțiuni. Dar există vreo modalitate de a schimba această tendință?

 

Este posibil un stil de viață sănătos dacă lucrezi ca șofer de tir?

Dacă nu ai grijă de sănătatea și starea ta, nimeni nu o va face pentru tine! Se pare că acest adevăr brutal este greu de acceptat pentru mulți dintre noi, indiferent de profesie. Poate că este suficient să schimbi câteva obiceiuri la început pentru a-ți îmbunătăți în mod sistematic sănătatea.

Iată câteva reguli simple și câteva sfaturi pentru a începe:

 

1. Nu sări peste micul dejun! Trebuie să ne acceleram metabolismul, așa că mâncați micul dejun la 30 de minute după trezire. Cel mai bine este să începeți ziua cu un terci din diverși fulgi sau cereale hrănitoare, peste care să adăugați o mână din fructele uscate preferate, și să mâncați o mână de fructe de sezon.

 

2. Faceți mișcare, câte 10 minute de exerciții de dimineață vor fi ideale. Întindeți-vă bine după ce vă ridicați, întindeți-vă brațele în sus și în lateral, mișcați gâtul, faceți câteva îndoiri, ghemuiri, alergați în jurul vehiculului (așa puteți veți verifica dacă totul este în regulă). Acest exercițiu de dimineață va deveni un obicei pentru voi și vă va fi mai ușor în fiecare zi. La începutul zilei vă ajută să vă treziți si au un efect benefic asupra metabolismului.

 

3. Mănâncă 5 mese pe zi. Fă-ți un sandviș sau gustări (de preferință o mână de legume și/sau fructe). Ideea este să vă accelerați metabolismul. Luând pauze lungi între mese, „metabolismul îngheață”, ceea ce înseamnă că vă îngrășați mai repede și aveți mai puțină energie.

 

4. Bea apă. Înlocuiți băuturile dulci cu apă, poate fi carbogazoasă, puteți cumpăra o sticlă termos și adăugați suc de lămâie stors în apa rece. Amintiți-vă că corpul uman este format în principal din apă, și consumând regulat lichidul, în porții mici, vă hidratați organismul și vă aduceți beneficii bunăstării, sănătății și aspectului. Veți fi mai puțin letargic, veți evita durerile de cap, veți avea mai multă energie și ca bonus, vă veți hidrata pielea, ceea ce înseamnă mai puține riduri.

 

5. După muncă, repetați exercițiile de dimineață și dacă începeți să vă doriți mai multe exerciții, acționați! Cumpărați gantere, folosiți accesorii pentru exerciții, începeți cu plank, flotări și abdomene, mergeți pe jos și luați chiar o bicicletă la drum cu voi.

 

6. Și nu în ultimul rând, renunțați la fumat și consumați sporadic alcool. Renunțarea la fumat este dificilă, dar posibilă. Câștigați această luptă spunându-vă clar: „Eu nu fumez. Nu sunt fumător.” Nu spuneți „M-am lăsat” și fiți categoric: „Nu fumez, gata, punct!”. Aplicațiile mobile pot fi de mare ajutor. Instalați una sau mai multe și verificați cât câștigați în mod regulat. Aplicațiile vă măsoară economiile financiare, zilele de viață recâștigate, dar și modul în care sănătatea dumneavoastră se schimbă în fiecare zi fără țigară. Amintiți-vă că după 3 zile fără țigară, vă va fi mai ușor!

Este important să începeți schimbarea astăzi! Vă ținem pumnii!