fbpx
Locuri de muncă în Germania pentru profesioniști!
 

Noutăți

Fixarea încărcăturii – Ce trebuie să știe fiecare șofer?

Șoferul de tir este responsabil pentru starea mărfurilor transportate. Prin urmare, merită să vă familiarizați cu regulile de securizare a mărfurilor, pentru a vă face treaba cât mai bine și a evita neplăcerile.

 

SISTEME DE ASIGURARE A ÎNCĂRCĂTURILOR DE CĂTRE ȘOFER

Există multe metode de asigurare a încărcăturii în timpul transportului. Cea mai universală și populară metodă utilizată de șoferi de ani de zile sunt centurile de transport. Cu toate acestea, există situații și sarcini în care benzile transportoare nu funcționează.

Ce montaj ar trebui să utilizeze șoferul de tir într-o astfel de situație? Vom prezenta cele mai importante metode de asigurare a încărcăturii în transport.

 

CENTURI DE TRANSPORT

 

Aceasta este cea mai populară metodă de asigurare a încărcăturilor în transport. Centurile sunt disponibile într-o varietate de lungimi, puncte forte și configurații. Folosind centurile de transport, puteți cu ușurință să fixați rapid sarcina, folosind elementele caroseriei și punctele de fixare a remorcii.

 

COLȚURI

 

Acesta este un element suplimentar ideal de utilizat la fixarea cu curele de transport. Colțurile sunt proiectate pentru a proteja centura împotriva abraziunii sau a prinde o margine ascuțită și, în același timp, pentru a proteja mărfurile împotriva loviturilor și zgârieturilor.

 

COVOARE ANTIDERAPANTE DE TRANSPORT

 

Este o soluție foarte simplă și eficientă care crește suplimentar siguranța mărfurilor transportate. Este simplu: sarcina plasată pe ele nu se mișcă atât de ușor, astfel încât să puteți folosi mai puține curele de transport, ceea ce vă va ușura munca.

 

GRINZI – PENTRU O REMORCĂ SAU O REMORCĂ DE TIP DE CORTINĂ

 

Sunt dedicate remorcilor și semiremorcilor. Barele sau clemele de împrăștiere sunt așezate pe grinzile orizontale ale remorcii sau pe pereți. Această soluție este utilizată pentru transportul încărcăturilor de dimensiuni mari. Nu vor funcționa pentru sarcini mici.

 

BARE DE TRANSPORT

 

Sistemul de bare de împrăștiere este utilizat în semiremorci, în care nu există elemente de fixare, de exemplu, în depozite frigorifice, semiremorci furgoane. Barele de împrăștiere pot fi utilizate pentru fixarea mărfurilor pe orizontală și verticală. Blochează efectiv sarcini mari. Există 2 tipuri de stâlpi de sprijin: cu și fără picior.

 

PLASE DE TRANSPORT

 

Plasele de transport sunt perfecte pentru asigurarea sarcinilor mici și a celor cu forme neregulate. Clemele și agrafele sunt atașate la plasă și pot fi întinse pe întreaga suprafață a remorcii.

Pot fi utilizate pentru:

  • asigurarea mărfurilor verticale;
  • asigurarea bunurilor orizontale;
  • împachetarea încărcăturilor pe un palet;
  • asigurarea mărfurilor de diferite forme.

 

PUNGI CU UMPLUTURĂ DE AER

 

Atunci când transportați materiale extrem de sensibile, merită să folosiți o protecție suplimentară sub formă de pungi de aer. Fabricate din materiale durabile (folie și carton), pungile sunt umplute cu aer folosind un pistol și plasate în spațiile goale dintre încărcături. Pungile pot fi folosite de multe ori.

 

LANȚURI – ARMĂTURĂ DE LANȚ

 

Fixările cu lanț sunt utilizate în cazul dimensiunilor mari și maselor mari de sarcină. Sunt cele mai potrivite pentru transportul utilajelor de construcții și agricole sau a elementelor de construcție.

Este cel mai puternic sistem de securitate, ancorarea lanțului are o capacitate de ridicare de până la 16 tone pentru un lanț. Ca și în cazul centurilor de transport, acestea vin în diverse configurații, tracțiuni maxime și diferite sisteme de tensionare.

În multe cazuri, șoferii experimentați recomandă combinarea mai multor moduri de fixare.

ASMO Solutions face angajari de șoferi de tir în Germania și poți consulta lista de oferte de muncă aici.