fbpx
Locuri de muncă în Germania pentru profesioniști!
 

Toate categoriile

Cum verifici credibilitatea agențiilor de recrutare?

Agențiile de ocupare a forței de muncă furnizează servicii de consiliere plătite angajatorilor. Aceștia analizează starea de angajare a angajatorilor, ajută la determinarea competențelor profesionale ale angajaților, precum și predispoziția acestora de a îndeplini un anumit loc de muncă. Sarcinile lor includ, de asemenea, sprijin în alegerea profesiei și locului de muncă potrivit, precum și oferirea de sfaturi atunci când angajează candidați pentru funcții care necesită predispoziții psihofizice speciale.

 

Alegerea unei agenții de angajare certificate și fiabile vă va scuti de probleme inutile. Oamenii care caută un nou loc de muncă sau fac primii pași pe piața muncii sau caută de mult un loc de muncă sunt dornici să folosească cunoștințele și ajutorul agențiilor specializate. Fără îndoială, o agenție cu asigurare de răspundere civilă va fi o agenție de încredere.

 

Pe de altă parte, un intermediar care introduce doar un număr de telefon mobil în anunțul de muncă nu va avea încredere.

Prin urmare, o persoană interesată să ajute agenția ar trebui, în timpul interviului, să solicite detaliile și adresa intermediarului. Acest lucru va face posibilă verificarea dacă activitatea economică a fost raportată, cât timp entitatea a activat pe piață și dacă are propriul birou. Aceste date pot fi obținute în registrul activităților comerciale.

 

Brokerul trebuie să aibă, de asemenea, un contract semnat cu un angajator străin, în cazul muncii în afara României. Prin urmare, este rezonabil să solicitați numerele de telefon ale angajatorilor străini și ale persoanelor care au început deja să lucreze cu ajutorul unei agenții date și care să poată confirma acest lucru. Sursa acestui tip de cunoștințe pot fi și forumurile de internet despre munca în afara României, unde utilizatorii de internet își împărtășesc comentariile. Cu toate acestea, datorită specificității mesajelor care apar pe internet, merită să păstrați distanța față de conținutul citit acolo.

 

Agentie de recrutare. Ce trebuie să conțină contractul?

 

Înainte de a pleca, agenția de recrutare ar trebui să încheie un contract cu persoana menționată la locul de muncă. Documentul trebuie scris într-o manieră ușor de înțeles și să conțină date precum: numele și adresa exactă a angajatorului străin, perioada de angajare, tipul și condițiile de muncă și de remunerare, posibilele beneficii sociale, condițiile de asigurare socială, precum și asigurarea contra accidentelor și bolilor. În plus, contractul trebuie să reglementeze sfera atribuțiilor și drepturilor persoanei referite la muncă și a agenției de ocupare a forței de muncă, precum și problema răspunderii părților în cazul neexecutării sau executării necorespunzătoare a contractului încheiat între agenția de ocupare a forței de muncă și cetățeanul român. În plus, este important să se stabilească cine suportă costurile de călătorie și de întoarcere ale persoanei referite la muncă în cazul în care angajatorul străin nu își îndeplinește obligațiile cuprinse în contract și procedura de urmărire a cererilor aferente.

 

Agențiile de ocupare a forței de muncă din România nu pot percepe taxe pentru găsirea unui loc de muncă. Cu toate acestea, aceștia se pot aștepta la plata costurilor suportate ca urmare a trimiterii la muncă, adică a costurilor de călătorie și returnare, eliberarea vizei, examinări medicale, traducerea documentelor, dacă aceste elemente sunt specificate în contract. Merită să comparăm cât sunt aceste taxe la alte companii de acest tip. Obiecții ar trebui să apară atunci când sunt prea mici sau prea mari. Același lucru este valabil și atunci când brokerul se așteaptă să plătiți pentru apartament înainte de a pleca. Agenția nu poate aștepta și impune plăți în avans, depozite și taxe legate de închirierea locațiilor, plecările angajaților agenției, recrutare, servicii poștale și de telecomunicații sau reclame de presă.

 

Verificați ofertele de locuri de muncă curente: https://asmo-solutions.ro/oferte-munca-germania/transport-si-logistica/sofer-ce-c/.